Fire Stop 200/30

Visoko tehnološki sustav za prvu intervenciju s visokim tlakom nebulizirane vode i tehnologijom vodene magle.

Brz, lagan i jednostavan za korištenje

Fire Stop 200/30 je najprimjereniji odgovor za prvu intervenciju u bilo kojem okruženju, jer je njegov kapacitet gašenja puno veći od svih klasičnih sustava gašenja.
Smanjena ukupna veličina omogućuje prijevoz s manjim vozilima, što ga čini apsolutno svestranim za korištenje u svim okruženjima koja su teško dostupna s normalnim vozilima u nuždi.
Pobjednički sustav FIRE STOP 200/30 je njegova tehnologija vodene magle. Zapravo, kada je voda pod visokim tlakom (200 bara), ona se pretvara u prah i tvori milijune mikro-čestica (160.000.000 kapljica) koje imaju efekt gušenja vatre i hlađenje okoliša.

Tehnologija vodene magle

Sustav vodene magle ne djeluje samo hlađenjem goriva, već i gašenjem, budući da milijuni mikro-čestica zasićuju okoliš, zamjenjujući zrak i stoga kisik u okolišu.
Fire Stop 200/30 tako djeluje i hlađenjem i gušenjem vatre. Primjerice, litra vode izložene 400°C, isparavanjem, proizvodi 3m3 pare. 300 m3 zasićeno je sa 100 litara, što je jednako volumenu velike sobe površine 100 m2.
Jedan od najvažnijih aspekata tehnologije vodene magle je smanjenje vode koja se koristi za gašenje požara na minimum. Kod tradicionalnih sustava za gašenje požara (hidranti, crijeva itd.) potrebno je koristiti veliku količinu vode koja često teče prema nižim katovima, stvarajući veliku štetu i kontaminaciju velikih površina i volumena. Zahvaljujući tehnologiji vodene magle, Fire Stop 200/30 ograničava minimalnu potrošnju vode potrebnu za gašenje požara.

Upotreba pjene i drugih sredstava za gašenje ili usporavanje

Fire Stop 200/30 može koristiti pjenu ili druga sredstva za gašenje ili usporavanje koja još više povećavaju kapacitet gašenja.

Djelovanje Fire Stop 200/30 u prvim fazama

Temperatura stvarnog požara u ograničenom mjestu povećava se tijekom vremena, tijekom kojeg se mogu identificirati 4 vrlo specifične faze.
Može postojati promjenjivo vrijeme od 5 do 30 minuta, za najudaljenija mjesta, od poziva do dolaska vatrogasaca. Ova prva faza, od početka požara do dolaska vatrogasnih ekipa, može biti najvažnija za spašavanje života osobe ili cijelog posla. Djelovanje hitne službe u prvim fazama može izbjeći širenje požara i izbjegavanje većih oštećenja ljudi ili uništavanje važnih objekata.

Lagana jedinica brze intervencije

Lagano vozilo opremljeno sustavom Fire Stop 200/30 je cjeloviti sustav kojim može upravljati samo jedna osoba i može ugasiti požar ili ih blokirati do dolaska interventnih jedinica.

firestop-200-30-vatrogasno-vozila-cromet-rijeka

Prednosti:

 • svestranost i brzina kretanja
 • pristup teškim područjima (uskim ulicama, prometu, trgovačkim područjima kao što su trgovi i pločnici, prirodna područja itd.)
 • mala potrošnja vode
 • sposobnost primjena pjene i proizvoda za usporavanje
 • manje štete uzrokovane vodom
 • jednostavan za uporabu: dovoljan je jedan operater
 • kapacitet se može povećati dodatnom opremom
 • modularna baza: ako vozilo ne radi, sustav se može premjestiti na drugo vozilo
Tehničke značajke
Snaga motora 14,7 kW
Visokotlačna pumpa 3 keramička i titanijum klipa
Značajke visokotlačne pumpe 200 bar - 30 l/min
Maksimalni domet vode 16 - 17 m(direktan mlaz) - 8 m(raspršeni mlaz)
Dimenzije i težina bez vozila i spremnika dxšxv 900 x 500 x 600 mm – 136 Kg
Dužina standardnog crijeva 40 m
Pošaljite upit za više informacija

  Ime i prezime

  Email

  Vaša poruka

  Video
  Pošaljite upit za više informacija

   Ime i prezime

   Email

   Vaša poruka